hits

Husmorpoeng :)

Nå blir barna straks 9 mnd, og de spiser mer og mer fastføde, melk er ikke lett å få i de! Men det syns jeg er helt greit, har disse melke flaskene langt oppi halsen! :p

Til lunsj får barna brødskive med pålegg som jeg deler opp i "staver" så de spiser selv, skorpene også. Og det er så deilig, for da kan jeg spise samtidig. Nå skal vi prøve at de spiser middag selv også, så vi kanskje kan spise middag likt som de og ikke etter de er lagt.

I dag har jeg brukt store deler av dagen på kjøkkenet og laget opp litt mat til barna. Det blei bananlapper,søtpotetlapper,banan kjeks og tomat/pasta gryte(sist nevnte blei ikke noe suksess :p mens det andre falt veldig i smak også så sunt! Jeg/vi er ikke flinke til å tenke på å spise sunt,lite salt,lage fra bunn av osv, men til barna så kjenner jeg at jeg gjerne vil lage mest mulig selv, for å vite hva som er i maten og for lommeboka sin del!

I dag fikk de spise middagen selv for første gang, det blei poteter,grønnsaker,pasta skruer og søtpotetlapper. Ett forferdelig griseri, men de har så godt av å prøve seg og man ser de utforsker veldig hver eneste bit.. Jeg blir stolt i mammahjertet mitt når jeg ser hvor flinke de er til å prøve,holde og spise :)

Jeg er med i en termin gruppe på facebook for oss som hadde termin januar 2015, hvor det er mange mammaer som har så mye kunnskap og det er derifra jeg har fått opp øynene mine for hvor mye drit det er i kjøpe mat til barn og hvor enkelt det er å lage selv.

Men jeg står ikke å holder noen pekefinger mot andre som gir barna sine middagsglass osv, for det har jeg gjort og gjør fortsatt selv. Vi blir sponset litt av nestle, det vil si grøt,middag,frukt +++, så mine barn får også dette og jeg tror ikke de tar skade av det. Men bare det å innimellom kunne gi de noe som man vet 100% sikkert hva er gjør iallfall meg fornøyd! Jeg har ikke begynt å lage brød og grøt selv, tenkte jeg skulle prøve meg på det, men vi får se :p Er ikke så lett å få tid til alt..

Legger ved link til siden hvor jeg har tatt oppskriftene fra Her :D

Over på noe annet, dag hadde vi en dag sammen alle 5, uten at Inge var ute å jobba på verandaen eller noe, bare inne og kosa oss <3 det var veldig deilig, Det har gått altfor mye tid til prosjekter her hjemme. Men neste sommer skal vi nyte tiden med barna og ikke begynne med noe voldsomme prosjekter :)

I går var Christoffer med "gamle" tante og "gamle" onkel på hytta og i bursdag og gjett om han koste seg! Han var strålende fornøyd når han kom hjem. Jentene krever endel om dagen, så han fortjente en dag bare han <3 Jentene var med meg og oldemor Solfrid på by tur og sykehus besøk, vi kosa oss masse <3 Godt å komme seg ut av huset for store og små!

God natt:)

2 kommentarer

A-M H

01.09.2015 kl.16:51

Hei. Så store trillingene dine er blitt. Jeg så dem på legekontoret på Lampeland på fredag. Så også at du ga dem brødskive som var delt i staver. Dem datt på gulvet, MEN jeg så at dere bare tok dem opp igjen og ga dem igjen til barna dine. Da skulle dere heller ha kastet dem i søpla. Det går jo mange ut og inn der, så det gulvet er vel ikke så veldig reint tenker jeg.

ungtrillingmor

04.09.2015 kl.17:05

A-M H: hei :)
Ja, de vokser fort !:)
Det stemmer at de satt på gulvet og spiste kavring, og med små barn som spiser selv så er dt fort at de mister det og tar det da opp igjen, er som med leker, de mister det på gulvet og leker/spiser på dt etterpå:) Hadde det hvert en brødskive med leverpostei og lignende så hadde jeg skjønt din bekymring, for da hadde all drit klistra seg fast i pålegget !
Jeg er kanskje sløv i forhold til mange, ikke vet jeg, men det er en uke siden og de har enda ikke blitt syke, så akkurat dt bekymrer meg ikke stort :)

Skriv en ny kommentar

ungtrillingmor

ungtrillingmor

26, Rollag

jeg blei gravid med trillinger når jeg var 22 år, denne bloggen kommer til å handle om svangerskapet og veien til å bli trillingforeldre og veien videre som trillingforeldre både psykisk og fysisk:)

Kategorier

Arkiv